
- Yield: 4
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 60 minutes
Flødekartofler med pikantost
Ingredients
- Kartofler - 900 g
- Olie - 1 tsk
- Løg - 1, hakket
- Pikant flødeost - 1 pakke (200 g)
- Madlavningsfløde - 1½ dl
- Mælk - 1 dl (kan erstattes af fløde)
- Salt
- Peber
Instructions
- Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Giv evt. kartoflerne et hurtigt opkog i en gryde med vand – ca 2-3 minutter fra vandet koge. Det halverer tilberedningstiden i ovnen. Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem i et ildfast fad. Giver man ikke kartoflerne et opkog, fordeles de rå kartoffelskiver blot i et ildfast fad.
- Varm olien op på en pande og sauter løget heri uden at det tager farve.
- Tilsæt pikantost, fløde og mælk og opvarm saucen under omrøring til osten smelter og saucen tykner. Smag til med salt og peber og fordel ostesaucen ovenpå kartoflerne.
- Bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i 30-60 minutter, afhængig af om kartoflerne har fået et opkog eller ej, indtil de er møre og gyldne på toppen.
- Bliver kartoflerne lidt mørke, kan man evt. dække fadet med et stykke stanniol under den sidste del af bagningen.
- Server flødekartoflerne som tilbehør til kød og grillmad
Note:
I stedet for pikantost kan man bruge en hvilken som helst anden form for flødeost/friskost med smag, fx grøn pikant, hvidløgsost eller krydderost.
kilde: madenimitliv.dk