
- Yield: 4
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Kartoffelgryde
Kartoffelgryde er en nem og lækker måde at lave kartofler som tilbehør på. Laves med persillerødder og porrer, og er godt til medister og frikadeller.
Ingredients
- Kartofler - 600 g, små med skræl
- Persillerødder - 3
- Vand - 4 dl
- Grøntsagsbouillon - 1 terning
- Porrer - 2
- Madlavningsfløde - 1 dl
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Kartoflerne skylles og skæres i mindre tern/stykker. Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
- Derimod skrælles persillerødderne og snittes i små tern.
- Kom en god klat smør i en varm gryde og sauter kartofler og persillerødder i et par minutter.
- Tilsæt så vand og en bouillonterning og lad nu din kartoffelgryde simre i cirka 15 minutter, indtil det er mørt.
- Imens skæres porrerne i tynde skiver – og husk at rengøre porrerne grundigt for jord!
- Efter de 15 minuter (og når kartoflerne er møre) kommes porreskiverne i sammen med lidt madlavningsfløde. Om nødvendigt tilsættes en smule mere madlavningsfløde.
- Kog yderligere cirka fem minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.
Den færdige kartoffelgryde serveres straks til eksempelvis frikadeller eller en god medisterpølse.
Noter:
Persillerod kan udskiftes med pastinakker eller knoldselleri, og det er derfor en alsidig ret i forhold til at få ryddet ud i rodfrugterne.
Du kan også prøve med jordskokker.
Anvender du store og gamle kartofler, så skal du måske skrælle dem.
kilde: madensverden.dk