
Pikant kylling i fad
Pikant kylling laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god hverdagsmad alle elsker.
Opskriften på pikant kylling er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredients
- Bacon - 150 g i tern
- Kyllingebryst - 450 g
- Skalotteløg - 2
- Porre - 1 stor
- Hvidløg - 3 fed
- Broccoli - 200 g, i små buketter (evt fra frost)
- Rød peberfrugt - 2
- Timian - 1 potte, frisk
- Flåede tomater - 1 dåse, hakkede
- Tomatpasta - 2 spsk
- Pikant flødeost - 200 g
- Fløde - 2 dl
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Bacontern steges næsten sprøde på en varm pande. Tilsæt eventuelt lidt olie, hvis baconen steges for tør. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
- Kyllingefileterne skæres i tyndes trimler, og brunes på panden. Krydr med salt og peber og kom kødet i fadet.
- Finthakkede skalotteløg og hvidløg sauteres i en sjat olie på panden sammen med porrer i tynde skiver. Det tager et par minutter, men varmen må ikke være for høj, så det tager farve.
- Peberfrugter i mindre tern kommes så ved sammen med broccolibuketter, og der steges videre et par minutter mere.
- Tilsæt nu også frisk timian (pluk bladene af og undgå stive stilke), hakkede tomater, tomatpasta, pikant flødeost og fløde. Lad det koge 4-5 minutter og smag til med salt og peber.
- Hæld det i fadet og vend det hele forsigtigt rundt.
- Fadet med pikant kylling steges færdig i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor det cirka skal have 25 minutter.
Serveres med ris eller pasta
kilde: madensverden.dk