
Spicy oksekød og hvidkål i fad
Ingredients
- Olie - 1 spsk
- Hvidløg - 2 fed, hakkede
- Hakket oksekød - 450 g
- Hvidkål - ½-1 hoved (kan erstattes af spidskål)
- Gulerødder - 3, groftrevne
- Rødløg - 2, hakkede
- Paprika - 3 tsk
- Spidskommen - 2 tsk
- Chilipulver - 1 tsk
- Bouillon - 1 dl
- Salt
- Peber
- Persille - til servering
Instructions
- Varm olien op i en stor gryde og sauter hvidløget heri.
- Tilsæt oksekødet og brun det grundigt.
- Kasser stokken fra hvidkålen og snit kålen i tynde strimler.
- Tilsæt hvidkål til oksekødet. Kom herefter revet gulerod og rødløg i gryden og vend godt rundt.
- Smag til med paprika, spidskommen, chilipulver, salt og peber.
- Vend oksekød og kål ud i et ildfast fad, hæld 1 dl vand eller bouillon ved og sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter ved 175 °C (ikke varmluft). Vend rundt i fadet et par gange undervejs, så overfladen ikke bliver tør.
- Drys evt. med friskhakket persille og server med ristede kartofler eller brug nogle af de mange muligheder, som nævnes ovenfor.
kilde: madenimitliv.dk