
- Yield: 4
Ovnbagt pasta med tomatsovs
Opskriften er med bredbåndet pasta, der bages i fad sammen med tomatsovs og bechamel sauce.
Note: Hvis du undlader bacon, kan retten serveres som en ren vegetarret
Ingredients
- Pasta (Pappardelle) - 250 g
- Bacon - 100 g
- Skalotteløg - 1
- Hvidløg - 3 fed
- Balsamico - 1 spsk
- Rørsukker - 1 tsk
- Bladselleri - 1 stængel
- Rød peberfrugt - 1
- Flåede tomater - 1 dåse, ca 300 g, hakkede
- Hønsefond - 1,5 dl
- Fløde - 1 dl
- Timian - frisk, en god dusk
- Basilikum - frisk, en masse
- Bechamelsauce
- Smør - 2 spsk
- Hvedemel - 2 spsk
- Mælk - 4 dl
- Salt
- Hvid peber
- Muskatnød - en smule, revet
Instructions
- Skær bacon i tern, og svits det i lidt olivenolie ved middel varme i 4-5 minutter.
- Hak skalotteløg og hvidløg fint og kom det ved. Lad det svitse videre et par minutter uden at tage farve.
- Snit bladselleri og peberfrugt i små tern, og kom det ved sammen med lidt balsamico og rørsukker.
- Tilsæt også hakkede tomater, hønsefond og fløde, og lad det koge op. Kom frisk timian ved, og smag til med salt og hvid peber. Skru ned igen og lad det nu småsimre i cirka 15 minutter.
- Lav bechamel sauce. Smelt smør i en gryde, og pisk melet i. Pisk så mælk i indtil du har den rette konsistens. Ikke for tyk, ikke for tynd. Du skal bruge cirka fire deciliter mælk. Smag din bechamel sauce til med revet muskatnød, salt og hvid peber, og lad den småsimre i fem minutter så smagen af mel koges væk.
- Kog en gryde op med letsaltet vand, og kog den bredbåndede pappardelle pasta i et minut så den netop falder sammen, men heller ikke mere. Hæld straks koldt vand i gryden så kogningen standses.
- Find et ildfast frem, og læg nu først halvdelen af tomatsovsen (bland den med frisk basilikum lige inden) nederst i fadet. Fordel derefter pastaen, og læg så resten af tomatsovsen på. Øverst hælder du den hvide bechamel sauce på.
- Bag nu dit pastafad midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter.
- Lad derefter pastaretten køle af i 5-10 minutter inden servering. Drys eventuelt med lidt parmesan.
kilde: madensverden.dk