
- Yield: 4
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Sennepsbøffer i fad med ovnkartofler og bønner
Sennepsbøffer i fad med ovnkartofler og bønner er en virkelig god opskrift på hakkebøf og samtidig en relativ hurtig og nem måde at tilberede hakkebøffer på.
Du får saftige hakkebøffer med bløde løg og en fantastisk dejlig sovs, og det hele tager kun omkring 45 minutter.
Opskriften er til fire personer, hvor der er to hakkebøffer til hver på 100 gram stykket.
Ingredients
- Kartofler
- Kartofler med skræl - 600 g små
- Olivenolie
- Rosmarin - 2 tsk, tørret
- Salt
- Bøffer
- Hakket oksekød - 800 g
- Sennep - 2 tsk
- Salt - 2 tsk
- Saucen
- Løg - 1 stort
- Sukker - 1 tsk
- Balsamico - 1 spsk
- Kalvefond - 2,5 dl
- Piskefløde - 2,5 dl
- Sennep - 2 tsk
- Maizena
- Grønt
- Grønne bønner - 300 g (evt frosne)
Instructions
- Vask kartoflerne, dup dem tørre og vend dem med olivenolie, rosmarin og lidt groft salt. Bred dem ud i et ildfast fad, og stil dem i en forvarmet ovn på 195 grader varmluft. De skal have 45 minutter.
- Rør hakkebøffer af oksekød, sennep og salt, og form otte lige store hakkebøffer. Bank dem let flade med den uskarpe side af en kniv, så bøfferne bedre holder formen under stegningen.
- Kom lidt olie på en varm pande, og brun nu hakkebøfferne et lille minut på hver side ved en god varme. Tag fire ad gangen, og læg dem i et ildfast fad.
- Pil løget og skær det i skiver, som lægges på panden. Svitses let sammen med sukker og balsamico, og løgene skal nu falde sammen. Tilsæt kalvefond, fløde og sennep, og lad det koge op. Jævn evt. med lidt Maizena, der udrøres i lidt koldt vand. Men pas på sovsen ikke bliver for tyk, da den tykner yderligere under turen i ovnen!
- Hæld sennepssovs med løg over hakkebøfferne, og stil det i ovnen. Det skal have 25 minutter sammen med kartoflerne og ved samme temperatur.
- De grønne bønner koges i letsaltet vand i to minutter, og dryppes af.
kilde: madensverden.dk