
- Yield: 4
Pastagryde – alt i én gryde med masser af grøntsager
En klassisk alt i én pastagryde med masser af smag. Og så er opskriften faktisk lavet uden kød.
I stedet er der masser af fyldige og lækre grøntsager i pastaretten, som også er nem og hurtig at lave.
Du kan faktisk lave denne pastagryde på cirka 20 minutter, og imens vil duften af det italienske køkken brede sig hjemme hos dig.
Så dæk op med de rødternede duge og glæd dig til en italiensk klassiker med pasta, grøntsager og tomat. Det er super godt!
Og det er altså en vegetarret, hvor du ikke vil savne kødet.
Ingredients
- Forårsløg - 1 bundt
- Hvidløg - 4 fed
- Gulerødder - 4
- Bladselleri - 3 stængler
- Squash - ½
- Cherrytomater - 1 dåse (eller hakkede tomater)
- Balsamico - 1 spsk
- Tomatpasta - 3 spsk
- Vand - 6 dl
- Grøntsagsbouillon - 2 terninger
- Spaghetti - 400 g (eller Bucatini)
- Salt
- peber
- Basilikum - 1 potte, frisk
Instructions
- Forårsløg snittes i skiver og hvidløgsfed mases og hakkes groft. Kommes i en stor gryde, hvor der er god plads til hele retten.
- Gulerødder og bladselleri skæres i små tern, så de kan koges møre på cirka 15 minutter. Kommes i gryden sammen med squash, der ligeledes er skåret i mindre stykker.
- Tilsæt så cherrytomater på dåse (eller en dåse almindelige hakkede tomater), balsamico, tomatpasta, vand og bouillonterninger, som lige smuldres i.
- Til sidst stikker du pastaen ned. Her har jeg anvendt en bucatini (makaroni), som jeg holder meget af i denne ret, men en almindelig spaghetti er også fin.
- Kog op og pres efterhånden pastaen ned i gryden. Når den er blevet blød nok til at blive nede i væden, lægges låg på gryden og din alt i ét pastagryde koges nu ved svag varme i cirka 15 minutter, så pastaen er næsten mør.
- Smag retten til med salt og peber.
- Lige inden servering vendes et par håndfulde hakket basilikum i, og den giver den helt rigtige smag af Italien til din pastagryde.
Den italienske pastagryde er ikke kun nem at tilberede, den er også nem at servere.
Stil gryden på bordet, og server den med en lille tomatsalat til – og gerne et stykke af dette lækre ciabattabrød.
kilde: madensverden.dk