
- Yield: 4
Karrygryde – populær gryderet med kylling og grøntsager
Karrygryde er en nem opskrift på aftensmad, som alle kan lide. Her lavet med kylling, rød karrypasta og masser af grøntsager. Og måske en ny livret for dig.
Her er både kylling og masser af grøntsager i form af spidskål, gulerødder og ærter, og så kan retten laves på under en halv time fra du går i gang.
Samtidig er den asiatisk inspireret med blandt andet rød karrypasta og fish sauce, og fløde og vand kan sagtens erstattes med en dåse kokosmælk.
Karrygryde er en rigtig familieret som er hurtig at lave og alle kan lide, men vær forsigtig med den røde karrypasta, den er lidt stærk.
Ingredients
- Kyllingebryst - 450 g
- Løg - 1
- Hvidløg - 3 fed
- Gulerødder - 200 g, i tern
- Spidskål - 200 g, snittet
- Ærter - 200 g, frosne
- Stødt Ingefær - 1 tsk
- Rød karrypasta - 2 tsk
- Tomatpasta - 2 spsk
- Fish sauce - 2-3 spsk
- Sukker - 2 tsk
- Fløde - 2,5 dl
- Vand - 2,5 dl
- Bouillon (terning) - 1
- Persille - 1 lille potte
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Kyllingebryst fileterne skæres i mindre tern og svitses af i en varm stegegryde eller sauterpande i lidt smør og olie. Lad lige kødet få farve.
- Hak løg og hvidløg fint og kom det ved, hvor det steger med et minut.
- De klargjorte grøntsager (gulerødder, spidskål og ærter) tilsættes og vendes rundt sammen med ingefær, rød karrypasta og tomatpasta.
- Kom også lidt sukker i sammen med fløde, vand og en bouillonterning.
- Kog op, skru ned for varmen, og lad din karrygryde simre i cirka 12 minutter.
- Imens koger du ris som anvist på pakken.
- Smag til med salt, peber og eventuelt mere rød karrypasta og fish sauce.
- Hak persille fint og vend den i lige inden servering.
Den nemme og lækre karrygryde serveres straks sammen med ris og gerne et stykkebrød til.
kilde: madensverden.dk