
- Yield: 4
Jægergryde med kogte ris og cocktailpølser
Jægergryde er en klassiker indenfor gryderetter, og der findes forskellige versioner af den. Det er en komplet gryderet med skønne ingredienser, der giver en fantastisk smag.
Her er den lavet med mør nakkefilet, der steges med bacon i tern, fløde, ribsgele og andre lækre ingredienser. En gryderet med masser af smag.
Ingredients
- Nakkefilet - 500 g (marmoreret svinekød i tern)
- Bacon - 200 g
- Hvedemel - 2 spsk
- Paprika - 1 spsk
- Fløde - 3 dl
- Oksefond - 5 dl
- Ribsgele - 3 spsk
- Gulerødder - 4
- Champignon - 250 g
- Pølser - 250 g (små pølser)
- Salt
- peber
- Maizena - evt
- Sovekulør - evt
Instructions
- Skær svinekødet ud i tern, eller køb færdige tern hos din slagter. Kom et par spiseskefulde hvedemel og en spiseskefuld paprika i en dyb tallerken, og vend kødet i det.
- Kom en lille klat smør i en stegegryde, og steg bacontern sprøde. Hæld dem på en tallerken.
- Smid en klat smør mere i gryden, og brun nu kødet grundigt. Hæld bacontern tilbage i gryden, og lad det svitse videre et minuts tid.
- Tilsæt så fond/bouillon og fløde, og kom også gulerødder i små skiver ved sammen med ribsgele.
- Læg låg på stegegryden, og lad jægergryden simre i en times tid, hvor kødet steges mørt.
- Champignon rengøres og svitses grundigt på en varm pande, og kommes i jægergryden til allersidst sammen med de små pølser (brunchpølser eller cocktailpølser), og varmes med i et par minutter.
- Smag jægergryden til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik. Du kan jævne gryderetten med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand, og justere farven med lidt sovsekulør.
- Kog risene som anvist på pakken, og server med den lækre jægergryde. Eller giv en god kartoffelmos til.
kilde: madensverden.dk