
- Yield: 4
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.
Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, da det er vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.
Ingredients
- Nakkefilet - 600 g (eller nakkekoteletter)
- Løg - 1
- Rød peberfrugt - 1
- Kaldefond - 2 dl
- Soltørrede Tomater - 100 g
- Paprika - 2 tsk
- Engelsk sauce - 3 spsk
- Timian - 2 tsk
- Bladselleri - 2 stilke
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Kødet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
- Løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
- Peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med kalvefond, soltørrede tomater, paprika, engelsk sauce og timian. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- Bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer.
kilde: madensverden.dk/