Italiensk bønne suppe (Zuppa Di Fagioli)

- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 2h 00 min
- Yield : 4
Ingredients
- Tørrede Cannellini bønner - 150g
- Tørrede Borlotti bønner - 100g
- Extra Virgin Oliven olie
- Bacon - 100g
- Gulerødder - 2, skåret i små tern
- Seleri - 2, skåret i små tern
- Porre - 1 stor, skåret i diagonale strimler
- Hvidløg - 2 fed, fint reven
- Laurbærblade - 2 styk
- Oregano - 1 tsk tørrede (eller 2 tsk frisk hakkede)
- Kyllingeboullion - 1,2 L
- Tomater - 4, skåret i tern (fjern kernerne)
- salt
- peber - friskrevet
Instructions
- Læg de tørrede bønner i blød i seperate skåle med rigeligt vand natten over.
- Hæld vandet fra bønnerne. Kom Borlotte bønnerne i en står gryde med frisk vand og bring i kog. Når bønnerne har kogt i 15 minutter tilsættes Cannellini bønnerne - lad det kode videre i yderilgere 1 time, indtil bønnerne er bløde. Hæld vander fra og sær bønnerne til side.
- Varm oliven olien i en stor suppegryde, tilføj bacon og sautér ved mellem varme i et par minuter. Tilføj gulerødder, seleri og porre og sautér videre i 5-6 minutter.
- Tilføj hvidløg, laurbærblade, oregano, kyllingeboullion og de kogte bønner og lad det simre i ca 30 minuter.
- Rør tomat-terningerne i suppen og lad den simre videre i 5 minutter. Smag til med salt og peber og pynt evt med et par oregano stilke.
kilde: Catherine Fulvio – Eat Like an Italian