Shakshuka med feta

Shakshuka spises som morgenmad i Israel og serveres med pita eller challah. Retten vil også passe perfekt til brunch eller frokost.
Shakshuka stammer oprindelig fra Nord Afrika - sandsynligvis Tunesien.
Retten her viger dog fra den traditionelle, da der er tilføjet græsk feta ost.
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 40 minutes
- Yield : 2-3
Ingredients
- Extra Virgin Olivenolie - 3 spsk
- Løg - 1 stort, halveret og tyndt skåret
- Rød peberfrugt - 1, renset og skåret tyndt
- Hvidløg - 3 fed, tyndt skåret
- Kommen - 1 tsk
- Sød paprika - 1 tsk
- Cayenne peber - 1/8 tsk
- Blomme tomater - 1 dåse, grovhakket og med væsken
- Salt - 3/4 tsk
- Sort peber - 1/4 tsk
- Feta ost - 3 dl, smuldret
- Æg - 6
- Til servering
- Korinder - frisk hakket
- Hot sauce
Instructions
- Varm olie i en pande ved lav-middel varme. Tilføj løg og peberfrugt og lad den simre i ca 20 minutter, rør af og til. Tilføj hvidløg og kog videre i 1-2 min. til det er blødgjort. Tilføj kommen, paprika og cayenne og lad det koeg videre i 1 minut. Rør i tomat og smag til med salt og peber, lad det simre i ca 10 min.
- I mens tændes ovnen på 190 grader
- Rør Feta ost i og slå æggene ud i panden, som derefter sættes i ovnen i 7-10 min, til æggene akkurat er bagt.
- Drys med korinader og server med hot sauce.
kilde: cooking.nytimes.com