vin de pêches

vin de pêches

By 11 July 2014

Efter oprindelig fransk opskrift skal der bruges "eau de vie" istedet for Vodka.

Serveres kølet som apéritif.

Ingredients

Instructions

  1. Sterilisér et 2 L henkogningsglas
  2. Kom de ferskner i kogende vand og lad den koge i 2 minutter. Tag dem fra vandet med en huldske og lad dem køle af en smule.
  3. Når fersknerne er kølige nok til at holde på, fjernes skralden forsigtigt, evt med en kniv.
  4. Læg forsigtigt fersknerne i henkogningsglasset.
  5. Fjern stenene fra de sidste 6 ferskner og læg stenene i glasset sammen med vaniljestangen (som evt flækkes på langs).
  6. Hæld nu hvidvinen ved og sæt glassene til side i 6 dage.
  7. Sigt nu fersknerne og vaniljen fra og kom vinen i en 1,5L flaske - fyld op med Vodka så flasken er fyldt. Luk flasken, og lad den stå og trække i 3 uger før den drikkes. Kan holde sig i et år.

 

tip: de frasigtede ferskner kan spises med sukker og flødeskum, eller koges og puréres.

Print

kilde: Salt Sugar Smoke – how to preserve fruit, vegetables, meat and fish

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...