vin de pêches
Efter oprindelig fransk opskrift skal der bruges "eau de vie" istedet for Vodka.
Serveres kølet som apéritif.
Ingredients
- Fersken - 12 stk (kun stenene benyttes fra 6 af dem)
- Vanillestang - 1
- Hvidvin - 5 dl, tør
- Sukker - 200 g
- Vodka - ca 9 dl
Instructions
- Sterilisér et 2 L henkogningsglas
- Kom de ferskner i kogende vand og lad den koge i 2 minutter. Tag dem fra vandet med en huldske og lad dem køle af en smule.
- Når fersknerne er kølige nok til at holde på, fjernes skralden forsigtigt, evt med en kniv.
- Læg forsigtigt fersknerne i henkogningsglasset.
- Fjern stenene fra de sidste 6 ferskner og læg stenene i glasset sammen med vaniljestangen (som evt flækkes på langs).
- Hæld nu hvidvinen ved og sæt glassene til side i 6 dage.
- Sigt nu fersknerne og vaniljen fra og kom vinen i en 1,5L flaske - fyld op med Vodka så flasken er fyldt. Luk flasken, og lad den stå og trække i 3 uger før den drikkes. Kan holde sig i et år.
tip: de frasigtede ferskner kan spises med sukker og flødeskum, eller koges og puréres.
kilde: Salt Sugar Smoke – how to preserve fruit, vegetables, meat and fish