Rumtopf (confiture de vieux garcon)

Rumtopf (confiture de vieux garcon)

By 11 July 2014

Bærene kan serveres (som franskmændene gør) i skåle, glas eller kaffe som en dessert. Kan med fordel serveres med, Créme Fraiche, vaniljeis eller råkrem.

Likøren smager fantastisk kølet, og kan evt tilføjes til en mousserende vin.

Ingredients

Instructions

  1. Vask frugterne og tør dem. Læg frugterne på en bageplade i drys med sukker, og vende dem så hele bæret er dækket af sukker. Lad dem stå tildækket i 1 time.
  2. Sterilisér et 2,5 L henkogningsglas.
  3. Læg frugterne i henkogningsglasset og held rum ved så det dækker bærene. Læg en flydelåg i glasset for at sikre bærnene er dækket af rummen. Dæk glasset med plastikfolie, og luk derefter glasset med et tætsluttende låg.
  4. Opbevar rumtopf'en i et køligt sted indtil du er klar til at tilføje yderligere bær, under sommeren og efteråret. Når mere frugt tilføjes blandes disse på samme vis med 50% sukker i forhold til vægten af frugterne, og fyld ligeledes op med rum så bærene er dækkede.
  5. Når de sidste hold bær er tilføjet er rumtopf'en klar 1 måned senere - og kan holde sig i 1 år.
Print

kilde: Salt Sugar Smoke – how to preserve fruit, vegetables. meat and fish

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...