Rumtopf (confiture de vieux garcon)
Bærene kan serveres (som franskmændene gør) i skåle, glas eller kaffe som en dessert. Kan med fordel serveres med, Créme Fraiche, vaniljeis eller råkrem.
Likøren smager fantastisk kølet, og kan evt tilføjes til en mousserende vin.
Instructions
- Vask frugterne og tør dem. Læg frugterne på en bageplade i drys med sukker, og vende dem så hele bæret er dækket af sukker. Lad dem stå tildækket i 1 time.
- Sterilisér et 2,5 L henkogningsglas.
- Læg frugterne i henkogningsglasset og held rum ved så det dækker bærene. Læg en flydelåg i glasset for at sikre bærnene er dækket af rummen. Dæk glasset med plastikfolie, og luk derefter glasset med et tætsluttende låg.
- Opbevar rumtopf'en i et køligt sted indtil du er klar til at tilføje yderligere bær, under sommeren og efteråret. Når mere frugt tilføjes blandes disse på samme vis med 50% sukker i forhold til vægten af frugterne, og fyld ligeledes op med rum så bærene er dækkede.
- Når de sidste hold bær er tilføjet er rumtopf'en klar 1 måned senere - og kan holde sig i 1 år.
kilde: Salt Sugar Smoke – how to preserve fruit, vegetables. meat and fish