Henkogte sommergrøntsager

Ingredients
- Blomkål - 1 lille hoved
- Gulerødder - 6 små
- Rødløg - 10 små
- Hvidløg - 1 stk
- Peberfrugt - 6 stk, i forskellige farver
- Squash - 3 stk
- Peberrod - 5 cm frisk, revet
- Salt - 1-1½ dl
- Lage
- Eddike - 1½ L
- Sukker - 7 dl
- Sennepsfrø - 3 spsk
Instructions
- Skyl grøntsagerne, og skær dem i mundrette stykker.
- Pil løget og hvidløget. Læg alle grøntsagerne i en skål, og drys saltet over. Lad det stå koldt et døgn.
- Steriliser henkogsningglas
- Skyl saltet af grønsagerne. Bring vand i kog, og lad grøntsagerne koge et par minutter. Peberfrugterne og squashene behøver ikke mere end at blive dyppet i vandet. Læg grøntsagerne i varme, rengjorte glas.
- Bland ingredienserne til lagen i en gryde, og giv den et opkog. Skum af. Hæld den varme lage over grøntsagerne. Luk glassene tæt. Opbevares koldt. Kan holde sig i flere måneder i køleskabet.
Tip: tilsæt evt. Atamon for at forlænge holdbarheden.
kilde: dansukker.dk (modifiseret en smule)