Mørbradgryde med paprika, bacon, champignoner og pastinak

- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 40 minutes
- Yield : 4
- Allergens : Mælk
Nutrition facts (per portion) :
Carbohydrate Content: 48%;
Fat Content: 29%;
Protein Content: 23%;
Ingredients
- Svinemørbrad - 1 stk (ca 450g)
- Pastinak - 300 g
- Champignon - 250 g
- Løg - 1 stk
- Olivenolie - en smule
- Salt
- Peber
- Bacon - 50 g i små tern
- Tomatpuré, konceteret - 1,5 - 2 spsk
- Paprika - 2 tsk
- Timian - bladene af 3 kviste
- Kalvebouillon - 4,5 dl
- Piskefløde - 0,5 - 1 dl
- Maizena - en smule for jævning
Instructions
- Skær sener og hinder af mørbraden, og kasser dem, og skær mørbraden i 8-9 mørbradbøffer.
- Rens champignonerne, halver dem, og skær dem i skiver. Skræl pastinakken, og skær den i små tern, og pil og snit løget i små tern.
- Brun mørbradbøfferne på en pande med lidt olivenolie i 1-2 min. på hver side, og krydr med salt og peber.
- Kom olivenolie i en gryde, og steg løg og bacon i 3-4 min. ved jævn varme. Tilsæt pastinak og champignoner, og rist fortsat i 2-3 min. Tilsæt tomatpuré, paprika, timian, bouillon og piskefløde – læg låg på gryden, og lad saucen simre i ca. 20 min.
- Tilsæt mørbradbøfferne, og lad dem simre sammen med saucen i 5-8 min., til de er færdigtilberedte. Vend bøfferne rundt i gryden undervejs, og krydr til sidst med salt, peber og evt. ekstra paprika. Jævn saucen med lidt maizena rørt ud i koldt vand.
Server mørbradgryden med kartoffelmos eller ris til.
Tip: Hvis du vil servere salat til mørbradgryden, så lav en enkel grøn salat med en frisk olie-eddikedressing evt. tilsmagt med lidt dijonsennep, så du får syrligt modspil til den skønne gryderet.
kilde: Kvickly