Stout og cheddar kyllinge pot-pie
- Prep Time : 60 minutes
- Cook Time : 45 minutes
- Yield : 4-6
Ingredients
- Fyld
- Usalted smør - 3 spsk
- Løg - 2,4 dl (1 us cup), hakket
- Bladseleri - 2 stilke, hakket
- Gulerødder - 3, skåret i skiver
- Rød peberfrugt - 1 stk, hakket
- Kyllingelår - 3 stk, uden skind og ben. Skåret i mindre stykker
- Salt - 1 tsk
- Peber - 1 tsk
- Olivenolie - 2 spsk
- Stout øl - 1,75 dl (3/4 us cup)
- Majs - 1,6 dl (1/3 us cup)
- Ærter - 1,2 dl (1/2 us cup)
- Kyllinge bouillon - 2,4 dl (1 us cup)
- Hvedemel - 2 spsk
- Cheddar - 225 g (8 ounces), frisk revet
- Fløde - 0,6 dl (1/4 us cup) - burde være heavy cream
- Dej
- Butterdej - 2-3 blader (optåede)
- Æg - 1
- Vand - 1 spsk
Instructions
- Forvarm ovnen til 190 grader
- I en skål gryde smeltet smørret over mellem-høj varme. Tilføj løg, seleri, gullerødder og peberfrugt og lav den stege til de er bløde (ca 5 minutter). Hæld grønsagerne i en skål og sæt til side.
- Maser salt og peber ind i kyllingestykkerne.
- Kom olie i gryden og lad den varme godt op, steg derefter kyllingestykkerne til de er brunene på alle sider. Kom grønsagerne tilbage i gryden, samt stout, majs, ærter og kyllingebouillion. Lad det koge i ca 10 minutter, rør af og til. Strå melet over og rør den forsigtigt i sovsen til den tykner.
- Reduser varmen og rør osten i. Kom kun 1/4 i af gangen og kom først mere i når osten og indkorporeret i sovsen. Fjern gryden fra varmen og rør fløden i.
- Kom sovsen i 4-6 individuelle portionsskåle, der kan tåle at komme i ovnen, og læg butterdej over hver skål. Skær en lille rids i toppen af hver butterdes låg.
- Pisk æg og vand sammen med en gaffel og pensel butterdejen med æggeblandingen.
- Bages i ovnen i 15-18 min, indtil butterdejen har fået farve.
kilde: The Craft Beer Cookbook