Spinat og rød linse suppe

- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- Vand - 12 dl (9 + 3)
- Røde linser - 250 g
- Solsikkeolie - 3 spsk
- Løg - 1, fint hakket
- Hvidløg - 3 fed, hakket
- Ingerfær - 2,5 cm, revet
- Rød chilli - 1, uden kerner og fint hakket
- Karry - 1 spsk
- Sort peber - ½ tsk
- Grønsagsboullion - 1 terning
- Flåede tomater - 1 dåse
- Baby Spinat - 100 g
- Koriander - 25 g, frisk hakket
- Kokosmælk - 1 dl
- Til servering:
- Yogurt natural - 4 spsk
- Koriander - frisk hakket
- Rød chilli - uden kerner og fint hakket
Instructions
- Kom linser og 9 dl koldt vand i en gryde, bring den i kog og lad den simre ved svag varme i ca 10 min, til linserne er møre. Vandet skummes når linserne kommer i kog. Fjern derefter gryden fra varmen, dæk med et løg og sæt den til side.
- Samtidigt, varmes olie i en suppegryde. Tilføj løg og lad den stege ved svag varme i 5 min. Tilføj hvidløg, ingerfær og chilli, og lad det stege videre i 2 min. Rør i karry og sort peber og steg yderligere 2 min.
- Varm de sidste 3 dl vand og opløs boullion. Tilføj derefter boullion, linser med koge-væsken, tomater, spinat og koriander til løgblandingen. Smag til med sort og peber. Kog i 5 min. Tilføj kokosmælk.
- Med en stavblender blendes suppen.
- Serveres i 4 portionsskåle pyntet med 1 spsk yogurt og lidt koriander og chilli
kilde: Quick Cook Vegetarian