Orange grønsags-pilaf

- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 40 minutes
Ingredients
- Oliven olie - 2 spsk
- Løg - 1 stk, hakket
- Hvidløg - 2 fed, fint hakket
- Ingerfær - 1 spsk, fint revet
- Rød chilli - 1 stk, fint hakket
- Korinder - 1 stk, stødt
- Kommen - 1 stk, stødt
- Gurkemeje - 1 stk, stødt
- Mandler - 50 g, flager
- Basmati ris - 300 g
- Gulerødder - 1 stk
- Græskar - 200 g, skåret i store bid stykker (kan erstattes af Squash)
- Sød kartoffel - 1 lille, skåret i store bid stykker (kan erstattes af Squash)
- Vand - 6 dl
- Anretning
- Citron - 1, frisk presset
- Korinder - 1 håndful, hakket
Instructions
- Varm olien i en stor gryde eller sautepande og høj varme. Tilføj løg, hvidløg, ingerfær og chilli og lad det kog i ca 5 min, rør ofte.
- Tilføj nu krydderierne og mandler, og kod yderligere i 5 min, indtil krydderierne bliver meget aramatiske og ser temmelig mørke ud.
- Tilføj ris og kog videre et minutstid mens der rører godt rundt.
- Tilføj gulerød, græskar, sød kartofler samt vand og rør godt indtil risene har løsnet fra (hvis de skulle side fast i bunden af gryden).
- Bring retten i kog og reduser varmen til lav. Dæk gryden med en tæt sluttende låg og kog i ca 25 min.
- Tilføj citron-juicen og de hakkede koriander og server.
kilde: easy one-pot