Bønnerne sættes i blød i 2 liter vand natten over.
Baconstykket skæres i tern. Sværen skæres fra. Baconternene steges i olie ved svag varme i en stor suppegryde (6L).
Løg og gulerødder skæres i tern. Selleri og porrer skæres i skiver. Alle grønsagerne kommes i gryden sammen med hvidløg og timian, og det hele brunes lidt.
Bønnerne samt udblødningsvandet, de sidste 2 liter vand og chilipeberfrugterne tilsættes. Suppen koger under låg i 1 1/2 time.
Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Hvidkålens stok fjernes, og hvidkålen snittes i strimler.
Kartofler, hvidkål og flåede tomater kommes i gryden, og suppen koger i endnu 30 minutter under låg ved svag varme.
Suppen smages til med salt og peber. Suppen serveres med ostegratineret brød eller grovflutes.