Kyllingesuppe med ris

- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 25 minutes
- Yield : 3-4
Ingredients
- Vand - 1,5 L
- Kyllinge boullion terning - 2 stk
- Kyllingefilé - 2 stk
- Ærter - 2 dl, frosne
- Gulerødder - 1, skrællet og skåret i tern
- Seleri - 1, ståret i tern
- Hvidløg - 2 fed, i tynde skiver
- Timian - ½ tsk (kan erstattes med dill eller persille)
- Salt
- Peber
- Citron
Instructions
- Hæld vand, ris og boulloin terning i en stor gryde, og brig i kog ved mellem varme.
- Tilføj kylling og reduser til lav varme, lad den koge indtil kyllingen er gennemkogt, ca 10-12 min.
- Tog kyllingestykkerne op af suppen og sæt dem til afkøling.
- Kom gullerod, seleri, ærter hvidløg og timian i suppen. Hæv varmen til medium og kog suppen til grønsagerne og risen er møre , ca 10 min.
- Smag suppen til med salt og peber. Samg evt. til med lidt saft af citron.
- Riv kyllingen i mindrestykker med 2 gafler, og kom kyllingen tilbage i suppen. Kog i ca 5 minutter, til kyllingen er gennemvarm.
Tips:
Suppen kan holde sig 4 dage i køleskab. Suppen kan ligeledes fryses ned i portionsstørrelser i op til 4 måneder.