pane di Genzano

pane di Genzano

By 21 September 2013

Fantastisk lækkert og luftigt traditionelt brød fra Genzano, en lille by uden for Rom. Sprød skorpe og saftig sej ciabatta-agtig krummen. Smager skønt både som friskt eller ristet.

  • Prep Time : 4h 20 min
  • Cook Time : 35 minutes
  • Yield : 1 brød
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  1. Opløs gæren i vandet, tilføj derefter de resterende ingredienser og blad dem godt sammen. Tip dejen ud på en køkkenbordet og ælt den godt i 10 minutter. Dejen vil være meget fugtig og klistret med tilføj ikke yderligere mel (kan fint æltes i en køkkenmaskine).
  2. Læg den æltede dig tilbage i skålen, og lad den hæve i 2 timer.
  3. Drys bordpladen, dine hænder og en dejskraber med lidt mel, og skrap dejen ud på bordet. Form dejen til løs til et lille rundt brød, og flyt dejen til en skål eller tallerken dryssset med klid, og drys ligeledes dejen med klid når den ligger i skålen.
  4. Lad brødet hæve i 1-2 timer, til det har fordoblet størrelsen.
  5. Forvarm ovnen til 230 grader
  6. Sæt brødet i ovnen, og reduser med det samme varmen til 200 grader. Bag brødet i 35 minutter.
  7. Tjek om brødet er bagt ved at banke den lidt i bunden, når det lyder huld er brødet bagt. Læg det varme bagte brød på en rist for afkøling.
Print

kilde: all you knead is bread

 

Hævning:

Her har jeg valgt at lade det hæve i en 27cm springform. Efter hævningen tog jeg springform-siden af, inden dejen så kom i ovnen på bundet af springformen.

PaneDiGenzano_hævning

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...