Krydrede æble muffins

Ingredients
- Hvedemel - 255 g
- Bagepulver - 3 stk
- Salt - 1/4 tsk
- Kanel - 1½ tsk, stødt
- Muskat - 1/4 tsk, stødt
- Ingerfær - 1 knivspids, stødt
- Nellike - 1 knivspids, stødt
- Æg - 1
- Sukker - 85-110 g
- Æble - 170 g, fint hakket
- Mælk - 1½ dl
- Vegetabilt olie - 90 ml
- Rosiner - 60-85 g
- Valgfri topping
- Brunt farin - 3 spsk
- Valnødder - 60 g, fint hakkede
- Alternativer
- Sultanas - 60-85 g (kan erstatte rosiner)
- Valnødder - 60-85 g (fint hakkede, kan erstatte rosiner)
Instructions
- Forbered muffin forme, og forvarm ovnen til 200 grader.
- I en stor skål sigtes mel, bagepulver, salt, kanel, muskat, ingerfær samt nellike og blandes sammen.
- I en anden skål piskes ægget let med gaffel, og blader derefter med sukker, de hakkede æbler, mælk og olie.
- Hæld melblandingen i skålen med de våde ingredienser og rør det godt sammen med en ske. Tilføj rosiner og rør godt sammen
- Fyld muffins formene med en ske.
- Bland brunt farin og de hakkede valnødder i en skål, og drys derefter en skeful over hver muffin.
- Bages muffins i 20-25 minutter.
kilde: Muffins – fast and fantastic