Øl brød

- Prep Time : 3h 20 min
- Cook Time : 45 minutes
- Yield : 1 lille brød
Ingredients
- Fuldkorns hvedemel - 250 g
- Rug mel - 50 g (lyst eller mørkt rug mel)
- Gær - 6 g
- Øl - 220 g (stue temperatur)
- Salt - 1½ tsk
Instructions
- Opløs gær i øllet, og tilsæt de restenrende ingredienser. Æld dejen i ca 10 minuter.
- Læg dejen i en skål dækket med et viskestykke og lad den hæve i 1-2 timer, indtil den er fordoblet i størrelse.
- Hæld dejen ud på en u-melet bordplade og med melede hænder form dejen til en bold eller pølse (afhænging af den ønskede form), og ligger derefter dejen i en forberedt hævekurv eller brødform. Tildæg dejen med et viskestykke.
- Lad dejen hæve i 45 minuter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Hvis en hævekurv benyttes, vendes dejen forsigtigt ud på en bageplade.
- Sæt brødet i ovnen i 45 minuter. Tjek om brødet er bagt ved at banke den lidt i bunden, når det lyder huld er brødet bagt. Læg det varme bagte brød på en rist for afkøling.
kilde: all you knead is bread