Gulerod og ananas muffins
Ingredients
- Gulerod - 170 g, frint revet (240g hvis hakket på foodprocesser)
- Ananas - 4 skiver, fra dåse, fint hakket
- Hvedemel - 255 g
- Bagepulver - 2 stk
- Natron - 1 stk (bicarbonate of soda)
- Salt - 1/4 stk
- Kanel - 2 tsk
- Æg - 1
- Sukker - 110 g
- Mælk - 90 ml (eller juicen fra dåse ananas)
- Olie - 90 ml
- Valgfrit
- Nødder - 60 g, hakkede
- Rosiner - 60 g
- Kokosmel - 2 spsk
Instructions
- Forbered muffin formene. Forvarm ovnen til 190-200 grader.
- Klargør gulerod og ananas, og sæt dem til side.
- I en stor skål sigten mel, bagepulver, natron, salt og kanel sammen.
- I en mellem størrelse skål, piskes ægget let med en gaffel. Tilføj sukker, mælk/juice, olie, gulerod og ananas, og rør sammen.
- Skrap den våde masse ned i den store skål med de tøre ingredienser. Rør sammen indtil alt er blandet og ingen tør mel er synlig. (valgfrit: tilføj en eller flere af de valgfri ingredienser og rør sammen).
- Fyld muffins formene med en ske. Bages i 20-25 minutter , indtil toppen føles fast.
kilde: Muffins – fast and fantastic