Havrehatte

Havrehatte

By 8 September 2013

Grovboller med ristet havregryn.

De bages i muffin form for at få hatte looket, men du kan sagtens lave dem som havreboller, havregifler, havrehjerter eller hvad du nu syntes.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 1h 55 min
  • Yield : 15

Ingredients

Instructions

  1. Start med at smelt smørret på en pande og tilsæt dernæst sirup og endeligt havregryn. Rist dem til de bliver flot gyldne og sprøde.
  2. Køl havregrynene lidt, de må ikke være meget varme så ødelægger de hævningsprocessen.
  3. Bland vand med salt og gær og bland dernæst ølandshvedemel og fuldkorns ølandshvedemel i. Tilsæt de fleste af havregrynene, men gem lidt til at bruge på toppen af bollerne.
  4. Bland og ælt dejen grundigt i 10 minutter.
  5. Lad dejen hæve overdækket i 45 minutter.
  6. Fordel dejen i formen (eller form til den form du selv ønsker på en bageplade) og lad bollerne hæve yderligere 45 minutter, med et viskestykke over.
  7. Forvarm ovnen til 200 grader.
  8. Pensl med vand og fordel resten af de ristede havregryn på toppen.
  9. Bag havehattene i 25 minutter til de er flot gyldne.
Print

kilde: www.broedet.dk

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...