Havrehatte

Grovboller med ristet havregryn.
De bages i muffin form for at få hatte looket, men du kan sagtens lave dem som havreboller, havregifler, havrehjerter eller hvad du nu syntes.
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 1h 55 min
- Yield : 15
Ingredients
- Smør - 50 g
- Mørk sirup - 1½ spsk (eller ahornsirup)
- Havregryn - 150 g
- Vand - 5 dl lunkent
- Gær - 40 g
- Flagesalt - 1½ spsk (eller 0,75 spsk fintsalt)
- Hvedemel - 650 g
- Fuldkornshvedemel - 150 g
Instructions
- Start med at smelt smørret på en pande og tilsæt dernæst sirup og endeligt havregryn. Rist dem til de bliver flot gyldne og sprøde.
- Køl havregrynene lidt, de må ikke være meget varme så ødelægger de hævningsprocessen.
- Bland vand med salt og gær og bland dernæst ølandshvedemel og fuldkorns ølandshvedemel i. Tilsæt de fleste af havregrynene, men gem lidt til at bruge på toppen af bollerne.
- Bland og ælt dejen grundigt i 10 minutter.
- Lad dejen hæve overdækket i 45 minutter.
- Fordel dejen i formen (eller form til den form du selv ønsker på en bageplade) og lad bollerne hæve yderligere 45 minutter, med et viskestykke over.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pensl med vand og fordel resten af de ristede havregryn på toppen.
- Bag havehattene i 25 minutter til de er flot gyldne.
kilde: www.broedet.dk