Mexicansk gryderet med søde kartofler

- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 1h 20 min
Ingredients
- Olivenolie - 2 spsk
- Chorizo-pølse - 50 g i store tern
- Oksekød - 500 g i tern (oksebov, tykkam eller lign.)
- Løg - 2 store, grofthakket
- Hvidløg - 2 fed, grofthakket
- Paprika - 1 spsk
- Spidskommen - ½ tsk
- Kanelstang - 1 hel
- Rød chili - 1, finthakket uden kerner
- Flåede tomater - 1 dåse
- Mørk øl - 5 dl
- Oksebouillon - 5-6 dl
- Søde kartofler - 3 stk, skrællet og skåret i store tern
- Røde kidney-bønner - 1 dåse
- Spinatblade - 1 pose friske, kan udelades
- Tilbehør
- Creme Fraiche
- Brød
Instructions
- Varm olivenolien op på en dyb sauterpande eller en gryde og svits chorizoen til dener gyldenbrun og begynder at afgive fedt.
- Tilsæt derefter kødet og brun det med. Tag kødet og chorizoen af panden og sæt den tilbage på lav-mediumblus. Svits hvidløg og løg i 3-4 min til de begynder at blive blanke, og kom kød og chorizo tilbage i gryden.
- Hæld krydderier, tomater, øl og oksebouillon på, og lad retten simre under låg i ca. 45 min til kødet er næsten mørt. Tilsæt derefter de søde kartofler og bønner og lad retten simre yderligere i 15-20 min uden låg.
- Vend kort spinaten på en pande og vend den forsigtigt i gryderetten.
- Servér med godt brød og evt. en klat creme fraiche.
kilde: www.altfordamerne.dk