Luftig grovbrød med kerner

Dette brød smager fantastisk, det er nemt at lave og man kan selv variere det på mange måder. F.eks. kan man tilsætte forskellige kerner (fx græskarkerner), revet gulerod eller oliven.
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 2h 00 min
- Yield : 1
- Allergens : Hvede
Ingredients
- Vand - 5 dl lunkent
- Gær - 15 g
- Havregryn - 50 g
- Hvedemel - 300 g
- Grahamsmel - 150 g
- olivenolie - 1 spsk
- salt - 2 tsk
- Solsikkekerner - 150 g
Instructions
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Dejen skal ikke æltes, men skal have en konsistens så den stadig kan røres rundt med en ske.
Lad dejen hæve i 1 time. - Hæld dejen på en bageplade og lad den hæve yderligere 1/2 time. Tænd ovnen på 200 grader.
- Drys evt. brødet med salt, timian, basilikum eller solsikkekerner.
- Brødet bages i forvarmet ovn i 30-35 min.