- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 6
- Allergens : Mælk
Instructions
- Kog risene i en mellemstor gryde med kogende saltet vand, rør af og til. Koges indtil risene lige akurat er kogte, ca 10 min. Hæld risene i en sig og skyld over med koldt vand, sæt til side og lad vandet dryppe fra.
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Skær 1 cm af toppen af hver tomat, og læg toppen til side.
- Med en ske fjernes indmaden fra tomaterne, hold 0,6 dl af saft og frugtkød tilbage, renten kan smides ud.
- Smør et indfast fad (21x21cm) med 2 spsk oliven olie, og placer de udhulede tomater i fadet.
- Rør de afkølede ris med den reserverede tomat juice. Rør i hvidløg, basilikum, persille, parmesan, de resterende 2 spsk oliven olie og smag til med salt og peber.
- Fyld tomaterne med risblandingen, så fyldet giver tomaten en lille top. Den resterende risblanding, der ikke kan være i tomaterne ligges i bundet af fadet omkring tomaterne. Drys en smule oliven olie over retten, og læg den afskårende tomat-top oven på tomaterne.
- Bag i ovnen indtil risen er gennemvarm, ca 20 min.
Serveres varm eller ved stue temporatur.
Print