Fyldte tomater med ris

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  1. Kog risene i en mellemstor gryde med kogende saltet vand, rør af og til. Koges indtil risene lige akurat er kogte, ca 10 min. Hæld risene i en sig og skyld over med koldt vand, sæt til side og lad vandet dryppe fra.
  2. Forvarm ovnen til 175 grader
  3. Skær 1 cm af toppen af hver tomat, og læg toppen til side.
  4. Med en ske fjernes indmaden fra tomaterne, hold 0,6 dl af saft og frugtkød tilbage, renten kan smides ud.
  5. Smør et indfast fad (21x21cm) med 2 spsk oliven olie, og placer de udhulede tomater i fadet.
  6. Rør de afkølede ris med den reserverede tomat juice. Rør i hvidløg, basilikum, persille, parmesan, de resterende 2 spsk oliven olie og smag til med salt og peber.
  7. Fyld tomaterne med risblandingen, så fyldet giver tomaten en lille top. Den resterende risblanding, der ikke kan være i tomaterne ligges i bundet af fadet omkring tomaterne. Drys en smule oliven olie over retten, og læg den afskårende tomat-top oven på tomaterne.
  8. Bag i ovnen indtil risen er gennemvarm, ca 20 min.

Serveres varm eller ved stue temporatur.

Print

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...