
- Yield: 4
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Grøntsagsmos med kartofler, kål og gulerødder
Ingredients
- Kartofler - 250g, skrællede
- Gulerødder - 200g, skrællede
- Porre - 1
- Broccoli - ½ hoved
- Blomkål - ½ hoved
- Smør - 50gr
- Salt
- Peber
- Pynt:
- Persille
Instructions
Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i mindre stykker, der kommes i en gryde.
En halv broccoli skæres i mindre stykker og det samme med en halv blomkål. Snittes i grove stykker, der kommes i gryden.
Porre skæres i tynde skiver - husk at få renset porren grundigt for jord! Kommes i gryden.
Tilsæt koldt vand så det netop dækker.
Kog grøntsagerne indtil de helt møre - det tager typisk 15 minutter, måske nogle minutter mere. Koges under låg ved svag varme.
Hæld vandet fra, og lad lige grøntsagerne dampe af.
Tilsæt smør i tern og mos det godt. En grøntsagsmos må gerne være lidt rustik og jeg plejer blot at lave mosen med et piskeris.
Smages til med salt og peber.
Lige inden servering vendes finthakket persille i.
Kilde: madensverden.dk