

Instant-grød
Ingredients
- Rugflager - 2 dl
- Bygflager - 2 dl
- Havregryn - 4 dl, fintvalsede
- Kanel - 1 spsk
- Kardemomme - 1 tsk, stødt
- Valnødder - 50 g, grofthakkede
- Salt - ½ tsk
Instructions
Sådan gør du:
Klip sveskerne i små stykker og vend dem med rug, byg, havre, kanel, kardemomme, valnødder og salt. Ryst blandingen, og kom den i et tætsluttende glas.
Blandingen kan holde sig i mindst 1 uge i køkkenskabet.
Når du skal lave grød:
Bland 1 dl instant-grød med 1,5 dl væde, f.eks. vand, mælk, æblemost eller mandelmælk (se opskrift på mandelmælk under 'Kolde og varme drikke'). Du kan også bruge en blanding af vand og mælk/most/mandelmælk. Kom væde og grødblanding i en kasserolle, og lad grøden simre i 3-4 minutter.
Spis grøden, som den er, eller tilsæt frisk frugt – f.eks. et revet æble, blommestykker eller lignende, friske eller tørrede bær, ristede nødder eller hvad sæson og frugtskål har at byde på.
Kilde: cancer.dk/