
- Yield: 3
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Hakket oksekød i fad med grøntsager
Et fad fyldt med hakket oksekød, lækre grøntsager og dejlig smeltet ost, der passer sig selv i ovnen. Så bliver det vist ikke meget nemmere.
Ingredients
- Løg - 1
- Hvidløg - 2 fed
- Olivenolie - 2 spsk
- Hakket oksekød - 500g
- Kartofler - 300g
- Rød peberfrugt - 1
- Gul peberfrugt - 1
- Tomater - 2
- Mozzarella Ost - 150g revet
- Æg - 6
- Mælk - 4 spsk
- Salt
- Peber
- Forårløg - evt 2 styk, til pynt
Instructions
- Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olien på en pande. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det ved høj varme. Skru derefter ned for varmen.
- Skræl kartoflerne, skær dem i små tern og kom dem på panden. Skær ligeledes peberfrugt og tomater i tern, og kom dem på panden. Lad det hele stege et par minutter.
- Tag panden af varmen og vend halvdelen af osten i blandingen af oksekød og grøntsager. Smør et ildfast fad og fordel blandingen deri (jeg brugte et fad på ca. 30x20 cm, men en anden størrelse kan også bruges)
- Pisk æg og mælk sammen i en skål. Krydr med salt og peber, og hæld æggemassen over fyldet i fadet.
- Bag i ovnen ved 190 grader i ca. 15-20 minutter, eller til æggemassen er stivnet. Drys resten af osten ovenpå og bag i yderligere 10 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.
- Drys evt. med fintsnittede forårsløg ved servering.
kilde: madensverden.dk