Koldhævede boller

- Prep Time : 10 + 600 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 9
Ingredients
- Vand - 0,5 L kold vand
- Gær - 1/4 pakke
- Salt - 1-2 tsk
- Honning - 1 spsk
- Olivenolie - 1 spsk
- Melblanding:
- Hvedemel - 4 dl
- Ølandshvede - 2 dl
- Hørfrø - 1 dl
- Solsikkefrø - 1 dl
- Havregryn - 2 dl (grovvalsede)
Instructions
- Rør gæren ud i en smule af vandet. Når det er opløst tilsættes resten af vandet, salt og honning. Rør de tørre ingredienser i til en jævn, men ret klistret dej.
- Dæk den til med et viskestykke eller film og stil den i køleskabet natten over (minimum 6 timer).
- Med to skeer ‘formes’ 9 boller og sættes på en bageplade med bagepapir, de må godt trykkes lidt flade.
- Bag dem i ovnen på 200 grader i omkring 20 min. eller til de er lysebrune og lyder hule, når man vender dem om og banker let på bunden.
- Lad dem afkøle lidt inden de skæres igennem.
Note:
Melblandingen skal totalt være 'ca' 1 L. Må være minimum ½L reelt mel, og max 2-3 dl korn/frø
Tips:
En anden grovere blanding der skal prøves er: 2 dl 3-kornsblanding, 2 dl grahamsmel, 2 dl rugmel og 4 dl speltmel (ikke groft).
En helt glutenfri udgave kunne evt laves med quinoa- og boghvedemel og hørfrø, men de hævede selvsagt nærmest ikke.
Man kan også lave dem udelukkende med almindeligt hvedemel evt. med lidt durummel, så får man en flot sej struktur og en dej, der hæver smukt.
kilde: emilysalomon.dk