James Price's ungarske paprikagryde
- Prep Time : 45 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 4-6
Ingredients
- Svinefilet - 800 g
- Tørsaltet bacon - 150 g
- Svinefedt - 1 stor spsk
- Løg - 2-3
- Rødpeber - 2
- Paprika - 2 spsk (delikatesse paprika)
- Røget paprika - 2 tsk
- Mel - 1 spsk
- Svinebouillon - 4-5 dl (eller hønsebouillon)
- Creme fraiche - 2,5 dl (38%)
- Salt
- Peber
Instructions
- Skær svinefileten i passende mundrette stykker. Skær bacon i fine strimler. Hak løg og hvidløg og skær de rensede røde pebre i helt tynde strimler.
- I en sauterpande brunes baconet i svinefedtet til det er gyldent, men ikke helt sprødt. Fisk det op og sæt det til side. Vend svinekødet i melet tilsat 1 spsk paprika samt salt og peber.
- Brun det i fedtet i sauterpanden og sæt det derefter til side. Kom evt. lidt mere fedt i panden og tilsæt derefter løg, hvidløg og rød peber. Sauter til grøntsagerne begynder at falde sammen. Drys resten af delikatessepaprikaen samt den røgede paprika over og lad det stege med i et par minutter under omrøring. (Pas på det - paprika brænder let på).
- Kom bacon og kød tilbage i panden og hæld fond på til det næsten dækker. Læg låg på og lad retten simre i 15-20 minutter.
- Kom creme fraiche i paprikagryden, lad den koge op og smag til med salt og peber.
kilde: www.dr.dk