Kastanjebrød

- Allergens : Hvede
Ingredients
- Gær - 10 g
- Salt - 1 tsk
- Olivenolie - 1 tsk
- Vand - 1 L, koldt
- Fuldkorns speltmel - 1 kg
- Kastanjemel - ½ kg
- Hvedemel - 1 dl
Instructions
Dag 1.
- Bland gær, salt og olie og vandet.
- Tilsæt halvdelen af spelmelet og bland godt.
- Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, mens du ælter brødet. Ælt yderligere i 5 minutter efter du har tilsat alt melet.
- Hæl dejen i 2 olierede forme og sæt dejen i køleskabet, hvor det hviler til dagen efter.
Dag 2:
- Tag brødene ud ca. 30 min før de skal bages. Sæt ovnen på 225 grader og bag brødene i 30 min, hvorefter du skruer ned til 200 grader. Bag yderligere i 20 – 25 min.
- Tag brødene ud af formen og lade det køle af på en rist.
kilde: www.altfordamerne.dk