Speltbrød med øl

Et aromatisk brød af spelt- og hvedemel og dark ale til at give smag. Nyd det fx til en salat eller suppe - eller på traditionel vis med smør eller pålæg.
- Prep Time : 12h 20 min
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 1
Ingredients
Instructions
- Rør øl, vand og gær sammen. Tilsæt groft speltmel, salt, smeltet smør og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage).
- Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i ca. 12 timer.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
- Form dejen til et rundt brød. Læg brødet på et stykke bagepapir og lad det efterhæve tildækket i ca. 2 timer.
- Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Pensl brødet med vand med en dråbe olivenolie og rids det. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag speltbrødet midt i ovnen - dæk brødet med bagepapir efter ca. 15 min.
Tip: I stedet for mørk øl, kan du bruge en pilsner og evt. ½ tsk kulør.
Kilde: Karolines køkken