Brød med klid bagt i støbejernsgryde

Brød med klid bagt i støbejernsgryde

By 6 October 2013

  • Prep Time : 14h 10 min
  • Cook Time : 50 minutes
  • Yield : 1 stort brød
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  1. Gær og salt opløses i det lunkne vand
  2. Tilsæt speltmel, klid, hvedemel og grahamsmel
  3. Dejen røres løseligt sammen. Hæver ved stuetemperatur i minimum 12 timer
  4. Hæld dejen i en meldrysset skål og lad det hæve i 1½ - 2 timer
  5. Tæng ovnen på 250 grader (ikke varmluft) og anbring en støbejernsgryde med låg i ovnen, den skal være glohed inden dejen kommer i.
  6. Gryden drysses med lidt mel, og forsigtigt kommes dejen i gryden, Læg låget på gryden.
  7. Sæt gryden tilbage i ovnen og lad brødet bage i ca 45 min. Tag låget af gryden og bag brædet yderligere 3-7 minutter, afhængig af hvo mørkt du ønsker skorpen.
  8. Tag brødet ud af ovnen og tip det ud af gryden. Lad det k'le af på en rist.
Print

Støbejernsgryde-brød med klid_2

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...