Bettina’s Gulerodsboller med kerner

Bettina's Gulerodsboller med kerner

By 24 August 2013

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 52 minutes
  • Yield : 32

Ingredients

Instructions

  1. Skræl gulerødderne, og riv dem på rivejern eller med foodprocessor.
  2. Kog de knuste hvedekerner i 2 dl vand i ca. 1 minut. Tilsæt resten af vandet, olie og yoghurt. Lad afkøle til håndvarmt, 37˚.
  3. Smuldr gæren ud i et dej fad. Hæld blandingen over gæren, og rør, til den opløser sig. Tilsæt gulerødder, solsikkekerner, salt og ahornsirup. Tilsæt speltmel og hvedemel, gem lidt til senere, og ælt det til en smidig dej, gerne i røremaskine 6-8 minutter.
  4. Lad dejen hæve tildækket ca. 40 min.
  5. Del dejen i 2 dele, som hver i sær deles til 16 stykker. Rul stykkerne til boller med let melede hænder. Læg bollerne på plader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket ca. 40 minutter. Sæt ovnen på 225˚. Bag bollerne midt i ovnen ca. 12 minutter. Lad afkøle tildækket på rist.
Print
Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...