

- Yield: 4
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 45 minutes
Græsk farsbrød og ristede kartofler
Ingredients
- Hakket oksekød - 450 g
- Løg - 1, revet
- Hvidløg - 2 fed, pressede
- Æg - 1
- Mælk - ½ dl
- Hvedemel - 2 spsk
- Feta - 75 g (evt salatost)
- Oliven uden sten - 75 g
- Salt
- Peber
- Ristede kartofler
- Kartofler - 700 g, små
- Rødløg - 2
- Olivenolie - 2 spsk
- Oregano - 2 tsk, tørret
- Salt
- Peber
Instructions
- Rør oksekødet sammen med løg, hvidløg, æg, mælk, hvedemel, salt og peber.
- Smuldr fetaosten og vend den i farsen sammen med oliven.
- Læg farsen i et ildfast fad og form den til et brød. Bag farsbrødet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 40-45 minutter, indtil kødet er gennemtilberedt.
- Skrub kartoflerne, halver evt. de største kartofler og kom dem i en frysepose.
- Skræl løgene og del dem i kvarte. Kom løgene i fryseposen sammen med kartoflerne og tilsæt olie, oregano, salt og peber. Ryst posen godt så olie og krydderier fordeles.
- Vend kartofler og løg ud på en bageplade og bag dem ved 200 °C i ca 40-45 minutter, indtil kartoflerne er møre og gyldne.
- Anret kartoflerne rundt om farsbrødet i fadet. Drys evt med lidt ekstra fetaost og friskhakket persille og server. Gerne med tilbehør af tzatziki og græsk salat.
kilde: madenimitliv.dk