
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 35 minutes
Medister i fad med spidskål og kartofler
Medister i fad er nem hverdagsmad, hvor hele retten samles i et ildfast fad.
Medisterpølsen koges og brunes, inden den kommer i fad med lynstegt spidskål, kogte kartofler og tomater.
Opskriften er til fire personer, men du kan sagtens justere indholdet af de enkelte ingredienser. Det kommer sig ikke så nøje. Er I meget sultne kan der laves en dobbelt portion og tilsættes lidt flere kartofler.
Ingredients
- Medisterpølse - 500g
- Spidskål - 1 lille
- Kartofler - 8 stk
- Tomater - 200g
- Persille - 1 bundt
- Hønsebouillon - 2,5 dl (vand+1 terning)
- Salt
- Peber
Instructions
- Medisterpølse koges i vand, der netopdækker pølsen. Kogetiden er ti minutter, og derefter steges medisteren et par minutter på hver side på panden i lidt smør. Du må gerne prikke et par huller med en gaffel. Skær derefter medisterpølsen ud i mindre stykker på 2-3 centimeter, og læg dem i et ildfast fad.
- Spidskål snittes fint og sauteres let i lidt smør på en varm pande, og kommes ved medisterpølsen.
- Kartoflerne skæres i mindre tern (du behøver ikke skrælle kartoflerne), og koges næsten møre i cirka 10 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom kartoffeltern i fadet.
- De små tomater halveres, mens persille hakkes fint og begge dele kommes ved de øvrige ingredienser.
- Tilsæt også hønsebouillon, og krydr med lidt salt og peber.
- Vend det hele godt rundt og steg nu fadet med medisterpølse i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft
kilde: madensverden.dk