Olivenolie boller

- Prep Time : 4h 00 min
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 12
- Allergens : Hvede
Ingredients
- Hvedemel - 500 g
- Gær - 10 g
- Lunt vand - 250 g
- Olivenolie - 75 g
- Salt - 10 g
- Olivenolie
- Salt
Instructions
- Opløs gæren i vandet, tilføj derefter de resterende ingredienser og blad dem godt sammen. Tip dejen ud på en køkkenbordet og ælt den godt i 10 minutter (kan fint æltes i en køkkenmaskine).
- Læg den æltede dig tilbage i skålen, og lad den hæve i 1-2 timer, til den har dobbelt størrelse.
- Tag dejen op af skålen og læg den på en umelet bordplade. Del dejen i 7-9 stykker og form dem til boller, som ligges på en bageplade med ca 1 cm mellemrum i en cirkel. Dæk til med viskerstykke og lad bolerne hvile i 1,5 time.
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Pensel bollerne med olivenolie, og drys let med salt. Bages i 30 minutter.
- Læg det varme bagte brød på en rist for afkøling.
kilde: all you knead is bread