Madeleinekager med mandelmel og citron

Madeleinekager med mandelmel og citron

By 6 July 2016

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 8-10 minutes
  • Yield : 48

Ingredients

Instructions

1. Smelt smørret ved svag varme, og lad det afkøle. Pisk æg og sukker sammen til en hvid og cremet masse. Vend fintrevet citronskal i dejen sammen med nogle dråber citronsaft. Bland mandelmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen i en anden skål, og vend derefter melblandingen sammen med æggemassen (brug en dejskraber), til du har en luftig, ensartet dej. Rør til sidst det afkølede smør i, og lad dejen hvile 30 minutter på køl.
2. Tænd ovnen på 200°, og smør bageformen. Fyld hullerne i formen ²⁄₃ op med dej. Bag kagerne i ovnen i 5 minutter. Skru derefter ovnen ned til 170°, og bag kagerne i yderligere 5-10 minutter, eller til de er hævet op og er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist.
3. Glasur: Rør flormelis og fint-revet citronskal sammen med lidt kogende vand i en skål til en tyk glasur. Dryp med lidt citronsaft, og rør glasuren glat. Dyp spidsen af madeleinekagerne i glasuren. Pynt evt. med mere revet
citronskal.
Print

kilde: www.femina.dk

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...