Skoldet rug brød
Hvedemel kan erstattes af fuldkornsmel, men da bliver den skoldede rug smag ikke så kraftig
- Yield : 2
- Allergens : Hvede
Ingredients
Instructions
Dag 1
- Kom rugmel og kogende vand i en skål og rør godt sammen til en tyg paste. Dæk skålem til og lad det trække natten over.
Dag 2
- Opløs gæren i vandet, tilføj derefter de resterende ingredienser (inklusiv rug-blandingen )og blad dem godt sammen. Tip dejen ud på en køkkenbordet og ælt den godt i 10 minutter (kan fint æltes i en køkkenmaskine).
- Læg den æltede dig tilbage i skålen, og lad den hæve i 2 timer.
- Tag dejen op af skålen og læg den på en melet bordplade, og del dejen i 2 stykker. Kom mel på hænderne og træk forsiktigt dejen ud til rektangulere flader på 2 cm tykkelse. Fold nu dejen sammen som en konvolut: fold den nederste del 2/3 op og læg den den forsigtigt ned. Stræk forsigtigt topen ned over den foldede dej og læg den forsigtigt ned. Ved hjælp af en dejskraper, flyt forsigtigt dejen til et melet viskestykke og læg et anden melet viskestykke over. Gentag dette for den andet brød.
- Lad brødene hæve igen i 1 time.
- Opvarm ovnen til 230 grader.
- Flyt forsigtigt brødene over på en bageplade belagt med bagepapir. Kom brødene i ovnen, hvor varmen øjeblikkeligt reduseres til 180 grader og bages i 40 minutter. Tag brødene ud af ovnen og læg på en bagerist.
kilde: all you knead is bread