Büche Noél

Büche Noél

By 21 December 2014

Büche Noél, træstamme er lige så vigtig på det franske julebord som brune kager i Danmark. Opskriften her stammer fra Print Henriks hjem i Frankrig, men er i årenes løb ændret lidt. Den færdige kage skulle gerne ligne en træstamme.

Ingredients

Instructions

  1. Creme: Skjold og smut manglerne. Hak dem fint og rist dem derefter gyldne på en tør stegepande. Kom piskefløde og nougat i en gryde, varm det forsigtigt op og lad det småkoge i ca 10 min under stadig piskning. Tilsæt de riskede mandler og køl cremen af, til den er smørbar.
  2. Roulade: Riv marcipanen på den grove side af råkosthjernet. Pisk marcipanen med fløden, de hele æg, smør og flormelis. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen sammen med melet. Bred dejen ud på et stykke smurt alufolie, ca 40 x 24 cm. Bag rouladebunden ca 20 min ved 200 grader på ovnens midterrille. Vend bunden ud på en bagerist og tog folien af. Læg et fugtigt viskestykke over bunden, mens den køler af.
  3. Dyp bunden med lidt orangelikør og smør cremen på. Rul forsigtigt rouladen sammen på den lange led.
  4. Skør enderne skråt til. Form nogle "knaster" af de overskårne stykker, og sæt dem på kagen. (kagen kan herefter med fodel sættes i køleskab for at sætte sig, inden overtræk ligges på).
  5. Overtræk: Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad, pas på chokoladen ikke bliver for varm. Pensl den flydende chokolade på langs af rouladen. Træk en gaffel på langs gennem chokoladen, så den kommer til at ligne bark.
  6. Drys på lidt flormelis og pynt med nøder og røde bær.
Print
Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...