Chokolade Madeleines med oliven olie
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 10 minutes
- Yield : 24
Ingredients
- Extra-Virgin Oliven olie - 75 ml (plus ekstra til formene)
- Hvedemel - 60 g
- Kakaopulver - 20 g
- Bagepulver - ½ tsk
- Salt - 1 snivspids
- Æg - 2 stk, ved stuetemperatur
- Sukker - 100 g
- Vanilje ekstrakt - ½ tsk
- Optionelt:
- Havsalt - groft, for at drysse over
Instructions
- Placer risten i den øverste del af ovnen og en anden (risk eller bageplade) midt i ovnen, og varm ovnen til 190 grader. Smør 2 Madeleine-forme med oliven olie, og drys med mel (hæld overskydende mel fra formene). Set formene til side.
- I en mellem størrelse skål, sigtes mel, kakoa, bagepulver og salt.
- I en stor skål piskes æggene sammed med en elektrisk håndmikser på mellem hastighed i ca 1 minut. Forøg hastigheder til mellem-høj og tilføj sukker og rør til hvidt og skummende (ca 3 minutter). Tilføj vanilje og mix godt sammen.
- Med en gummi-dejskraber vendes melblandingen forsigtigt i, hvorefter olien foldes i til sidst.
- Hæld dejen på en sprøjtepose, og fyld derefter Madeleine formene 3/4 op.
- Stild formene i ovnen så øverste og nederste form ikke står direkte over hinanden. Efter den halve bagetid, skal formene plads. Madeleine bage i ovnen i 10-12 min, indtil kanten lige begynder at få farve.
- Tag øjeblikkeligt madeleines ud af formen og læg dem på en bagerist. Drys med havsalt.
- Serveres varme eller kolde (kan opbevares i en tæt lukket dåse eller fryses i en lufttæt pose i op til 2 måneder).
kilde: We Love Madeleines