Grønsags stock
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 1h 30 min
- Yield : 2-3 L
Ingredients
- Løg - 1, skåret i kvarte
- Gulerødder - 2, skåret i kvarte
- Seleri - 1 bundt (med blade), grov hakket
- Porre - 2 (kun den hvide del), halveret, renset og halveret igen
- Squash - 4, skåret i tykke skiver
- Tomater - 2, halveret og frø presset ud
- Fennikel - 1, i kvarte
- Hjertesalat - 1, grovhakket
- Hvidløg - 3 fed
- Rød chilli - 1 størret
- Lauerbærblade - 4
- Persille stilke - 1 håndfuld
- Citron - ½, i skiver
- Sorte peberkorn - 6
- Havsalt
Instructions
- Kom alle ingredienserne i en stor suppegryde (mindst 6 L). Tilføj vand så det dækker grønsagerne, ca 4 L og bring det i kog.
- Så snart det koger, reduseres varmen og skal derefter simre i 15 min.
- Rør rundt i stock'en og skim fra urenheder. Kog videre ved lav simren i 1 time, skim urenheder fra løbende.
- Fjern gryden fra varmen og sigt stock'en ned i en stor skål gennem en si dækket med et musselin klæde. Kasser indholder i sien. Lad stock'en køle af, og sæt den derefter i køleskab i adskellige timer.
- Stock'en kan nu gen-koges for at konsentrere smage den, eller opbevares i køleskab eller fryser indtil den skal bruges.
Stock'en holder sig 3 dage i køleskab eller op til 6 måneder i fryser.
kilde: easy italian